Káva je zpracována přírodní metodou, který se nazývá sugarcane decaf. Jedná se o šetrnou metodu dekofeinizace, která využívá přirozeně se vyskytující sloučeninu z melasy, ethylacetát (EA), který na sebe váže kofein během toho, co jsou kávová zrna navlhčena. Při tomto procesu jsou zachovány veškeré chuťové sloučeniny a po dosažení požadované úrovně kofeinu se zbytek EA odstraní odpařením.
Tato káva je pojmenována po slitině zlata, mědi, a stříbro, které se používalo v celé Kolumbii k výrobě malých i náboženských předmětů.
Tumbaga se vyrábí rovnou ve čtyřech regionech: Cauca, Tolima, Antioquia a Eje Cafetero. Každý z nich je neuvěřitelně rozmanitý svými geografickými podmínkami, a proto se i liší v jednotlivých úrodách a dobách sklizně. Ovšem zásluhou toho je Kolumbie schopna nabídnout konzistentně a cenově stabilní bezkofeinovou kávu Tumbaga po celý rok.
Kolumbie vyrábí a vyváží kávu od počátku 19. století a díky celému pečlivému, šetrnému procesu se pravděpodobně jedná o jednu z nejlepších bezkofeinových káv na trhu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.