NÁVOD NA PŘÍPRAVU:
Pro správnou přípravu espressa použijte 1 díl kávy na 2,5 dílů vody, tedy 15 g kávy na 37,5 g/ml vody.
PŘÍBĚH KÁVY:
Tato káva pochází z venezuelské zpracovatelské stanice ve městečku Santa Cruz de Mora. Tato oblast je velmi kopcovitá, a proto sklizeň probíhá výhradně ručně s důrazem na sběr zralých kávových třešní.
Proces začíná floatingem, kde se oddělí případné nezralé třešně a předměty s nízkou hustotou, jako jsou větvičky a listy. Po následném loupání třešně putují do fermentačního tanku, kde po dobu 18 hodin probíhá fermentace za účelem odstranění zbytkové dužiny z pergamenu.
Zdejší kávy jsou proslulé bohatou a výraznou chutí, kterou získávají díky rozmanitým klimatickým podmínkám a úrodné půdě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.