NÁVOD NA PŘÍPRAVU:
ESPRESSO: Pro správnou přípravu espressa použijte 1 díl kávy na 2,5 dílů vody, tedy 15 g kávy na 37,5 g/ml vody.
FILTROVANÁ KÁVA: Pro správnou přípravu filtru použijte 1 díl kávy na 15 dílu vody, tedy 15 g kávy na 225 ml vody.
PŘÍBĚH KÁVY:
Rodina brazilského farmáře Cláudia Nakamury se věnuje pěstování kávy už po několik generací. Když se v roce 1986 po ukončení studií zemědělství na univerzitě v Paraná přestěhoval do oblasti Chapada de Minas, rozhodl se zúročit nabyté znalosti a pozvednout kvalitu svojí kávy.
V této oblasti, která se nachází v nadmořské výšce 950 m, jsou ideální podmínky pro pěstování odrůdy Red Catuaí. Konkrétně tato šarže je zpracovaná anaerobní naturální metodou, díky níž káva získala jedinečný a komplexní chuťový profil.
Kvalitu odvedené práce a farmářovu píli ucítíte v každém šálku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.