Charakteristickým rysem brazilského regionu Cerrado Mineiro jsou horké a vlhké letní měsíce a mírné, suché zimy. Tato kombinace vytváří ideální klimatické podmínky pro pěstování a produkci kvalitní kávy vyznačující se rovnoměrným zráním kávových zrn a vysokou produktivitou. Všechna města v této oblasti leží v nadmořských výškách nad 800 metrů, což je rozhodující faktor pro produkci zrn.
Tato konkrétní odrůda, IC B12, jež se vyznačuje výraznou aromatickou a vysokou produkcí ve skvělé kvalitě, vznikla křížením dvou specifických odrůd, Villa Sarchí a Timor Hybrid.
Kávě se přezdívá Uva, nejen kvůli intenzivní tmavě červené barvě, kterou plody získají, když dosáhnout ideálního bodu zralosti, ale také pro její výrazné aroma a tóny.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.